Prinses Sandra en Hofdame Wilma, ondersteund door adjudant Bart, En jeugd jubileum prins Prins Tigo en Hofdame Femke gaan voorop tijdens het carnaval bij de Boemelaire in Wahlwiller in 2020

Tijdens het afgelopen zittingsweekend bij de Boemelaire in Wahlwiller werden Prinses Sandra en Hofdame Wilma geproclameerd tot de hooglustigheden die in 2020 de carnaval in Wahlwiller gaan leiden. Het is niet voor het eerst dat er een Prinses aan de leiding staat bij de Boemelaire. In de afgelopen jaren werd het carnavalsfeest bij de Boemelaire veelvuldig gevierd met de dames aan het roer. Ook dit jaar is het dus weer zo ver.  Zij volgen jubileumprinses Nika op die op energieke wijze en met jeugdig enthousiasme invulling heeft gegeven aan haar ambt.

Prinses Sandra (Frijnts) is 47 lentes jong en geboren in Utrecht. Misschien niet de meest voor de hand liggende plek om het carnavalsvirus op te lopen, maar zij woont alweer heel wat jaren in de gemeente Gulpen-Wittem. Eerst in Euverem, waar ze jarenlang met de “Dwersdrievere” carnaval heeft gevierd en nu met de Boemelaire in Wahlwiller. Inmiddels is ze in Wahlwiller allang geen onbekende meer. Ze houdt van zingen, heeft dit als tiener jarenlang in een jeugdkoor in Utrecht gedaan, en de stap om lid te worden van dameskoor Dona Voce was dan ook gauw gemaakt. Verder is ze actief lid van het wijncomité en organiseert ze samen met de overige leden het jaarlijkse wijnfeest in het laatste weekend van september. In 2017 resulteerde dit zelfs in haar ‘benoeming’ tot wijnkoningin. Begin 2018  werd Wilma, haar hofdame, Prinses van de Boemelaire. Toen ze beiden afgetreden waren ontstond in de optocht van vorig jaar het idee om ‘het nog eens dunnetjes over te doen. Ze gaven dit te kennen aan Bart, Sandra’s echtgenoot, die daarop spontaan zei: “Dan doe ik ook mee!” Ze geniet er verder van om met haar hondjes te wandelen of met haar fietsmaatje te fietsen door het mooie landschap om daarna een glas wijn of een biertje te drinken in een café. Een spontaan etentje met vrienden zal ze ook niet gauw afslaan. Ze werkt in Kerkrade bij Mexma food als lijnoperator en vervangend leidinggevende.

Bij Hofdame Wilma (Pieters), zoals gezegd oud Prinses in 2018,  stroomt het bloed in drie kleuren door haar aderen. Rood, geel en groen. Zij is tijdens de carnavalsdagen niet weg te denken in Wahlwiller en doet al heel wat jaren actief met alles mee.. Ze is werkzaam als kok in hotel Berg en Dal in Slenaken en geniet ervan om met haar boot over de Maas te varen. Zij houdt van lekker eten en van op zijn tijd een feestje te vieren.

Adjudant Bart tenslotte, de echtgenoot van Prinses Sandra weet ook van wanten. Zo was hij in 2006 al Prins van de Boemelaire. Van de vereniging is hij alweer een aantal jaren bestuurslid. In het dagelijks leven is hij werkzaam als hovenier bij de fa. Rooden in Meerssen.

Prins Tigo en Hofdame Femke gaan voorop bij de ‘kling Boemelairkes’ in Wahlwiller tijdens het jubileumjaar.

De jeugd van Wahlwiller vierde afgelopen zondag hun eigen feestje, en met reden. Ze ‘bestaan’ dit jaar 4 x 11, dus 44 jaar, en daar moet natuurlijk wel even stil bij worden gestaan. Tot veler verrassing werd op deze zondagmiddag een duo geproclameerd dat we al eens eerder zijn tegengekomen bij de Boemelaire.

Prins Tigo en Hofdame Femke zijn broer en zus (Gilissen) en woonachtig aan de Oude Baan in Wahlwiller. Twee jaar geleden (2018) gingen ze de jeugd nog voor als Prinses Femke en Hofnar Tigo. Dit jaar zijn de rollen omgedraaid en neemt Tigo de teugels in handen, bijgestaan door zijn Hofdame en zus Femke.

Prins Tigo is 10 jaar en is iemand die graag bezig is. Hij is heel actief met van alles en nog wat, maar de klimhal is toch wel zijn favoriete plek om eens helemaal los te gaan. Verder houdt hij ook van gamen.

Hofdame Femke is 12 jaar en gek op paardrijden en knutselen, maar ook zij houdt wel van een klimpartijtje.

Twee echte actievelingen aan het ‘bewind’ dus bij de jeugd in Wahlwiller. Zij hebben het niet van een vreemde, want hun ouders (Marc en Marine Koerts) vieren het feest al jaren fanatiek mee. Vader Marc is bovendien onlangs nog toegetreden tot de Raad van 11 van Boemelaire.

Met bovengenoemde carnavalisten aan  het roer maken de Boemelaire er weer een gezellig jaar van.