Onze eerste Prins

De beginjaren van de Raad van Elf

CV De Boemelaire Wahlwiller

De eerste Prins

Introductie

Informatie

Korte terugblik

Het ontstaan

Het eerste jaar

De eerste Prins

De eerste 11 jaar

De tent

Er wordt gedanst

Na het 1ste jubileum

1986

Op naar 3 x 11

Op naar 4 x 11

CV De Boemelaire

De eerste Prins

 

In 1965 was het dan eindelijk zover. In dat jaar werd, voor het eerst onder de naam en de vlag van De Boemelaire, een Prins Carnaval van Wahlwiller geproclameerd.

Die eer viel te beurt aan Pey Volders, die als Prins Pey I te boek staat als allereerste “grote Prins” van De Boemelaire van Wahlwiller. Een petit comité had vantevoren met Pey hierover contact gehad (in het diepste geheim natuurlijk, een procedure waar nadien nooit meer van is afgeweken) en deze zag dat wel zitten.

De Boemelaire zochten wederom hun toevlucht in café Het Palet. In de hoek van het zaaltje, daar waar vroeger het kleine kerkbankje stond, werd Pey Volders officieel tot Prins Pey I geproclameerd.
Er werd in dat jaar natuurlijk ook een optocht georganiseerd. De Prinsenwagen werd door de Raad van Elf zelf opgebouwd. Otto Frijns was in die tijd de creatieve kracht. Hij had niet alleen de ideeën over hoe de wagens er uit moesten zien, maar maakte ook de ontwerpen zelf. Het overbekende Boemelairezeildoek met clownshoofd dat we allemaal als podiumachtergrond kennen, is overigens ook van zijn hand.